Bekijk Fotoalbum

contact

bottom
spacer
 
U bent hier:Home-Over ons-Directie
 
 

Directie

De Weijenborg is een echt familiebedrijf.

In 1981 werden Erna en Nico op slag verliefd op de prachtige boerderij uit 1739 die toen In den Weijenborg heette. Ze begonnen een Grand Café met vele culturele activiteiten zoals een optreden van Herman Finkers, een Jazzclub, modeshows, exposities van regionaal bekende kunstenaars enz..

Na 2 jaar werd de zaak uitgebreid met een specialiteiten restaurant en al snel was de ruimte van het Grand Café nodig voor feesten en besloten gezelschappen. Vanaf 1984 was de Weijenborg een restaurant met feestgelegenheid. De Jazzclub en de exposities bleven. Het restaurant stond er om bekend dat er iedere 3 maanden een andere keuken centraal stond en ook uitsluitend gerechten en wijnen uit dat land verkrijgbaar waren.

 

Hoogtepunten in 36 jaar

Hoogtepunten waren de opening van de Luxemburgse maanden door de ambassadeur en de opening van de Moldavische maanden door de Consul. Dit laatste bezoek heeft geleid tot een grote inzamelingsactie in Delden waardoor een kindertehuis in Moldavië een geheel nieuwe vleugel heeft gekregen ter waarde van enkele tonnen. Erna en Nico hebben hier een grote rol in gespeeld.  Doordat het restaurant erg druk werd is na een aantal jaren van de landen thema’s afgestapt.  De kennis is nog steeds aanwezig en daardoor beschikt de Weijenborg over vele leuke landenthema’s die destijds in het restaurant ontwikkeld zijn. Er staat slechts een kleine greep aan landenthema’s op deze site, er zijn er veel meer zoals Zweden, Hongarije, Luxemburg, Australië, enz. Een ander hoogtepunt is dat het "Kroamschudden in Mariaparochie" van Herman Finkers zijn oorspong heeft bij de Weijenborg. Het evenement Delden Terug Naar Toen dat in 2015 honderd duizend bezoekers naar Delden trok is een initiatief van Erna geweest en zij heeft als voorzitter hier de kar voor getrokken. De Weijenborg stond centraal met het gezellige Café René, dat later geresulteerd heeft in de eerste escape room van de Weijenborg. Inmiddels zijn er 3 escape rooms.

 

De volgende generatie neemt het over

5 jaar gelleden kwam zoon Jasper en zijn vrouw Marijn het team van de Weijenborg versterken. Zij zijn de volgende generatie die de Weijenborg gaat overnemen. De 3e generatie Hemersmaatjes staat alweer te popelen om mee te werken in de Weijenborg, maar met de leeftijd van  3 , 1  en 0 jaar zullen ze nog eventjes moeten wachten.

 

Het team

Jasper Hemersma heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf. De keuken brigade bestaat uit chef kok Franks Leus en 2 koks. Ingrid Pot ien Kitty Rijfkogel zijn det vaste gezichten in de bediening en recreatie. Marijn en Erna Hemersma ziijn de creatieve geesten die alle thema’s bedenken, moordspelen schrijven en escape rooms ontwerpen en in alles een nieuwe uitdaging ziet. Het Weijenborg recreatie team voert alle activiteiten zelf uit. Het Weijenborg team bestaat uit ruim 30 personen. Erna is door de jaren heen kunstliefhebber gebleven. Momenteel zijn er werken van Corneille, Herman Brood, Peter Diem en Annemarie de Groot te bezichtigen. Door haar liefde voor de kunst is Erna bevriend geraakt met de Cobra kunstenaar Corneille, die al vanaf 1984 bij de Weijenborg exposeert. Ook is Erna model van Corneille geweest. Nico zit dagelijks met zijn neus in de kookboeken en nu natuurlijk ook op het internet met een wereldwijde bron aan recepten. Hij heeft een indrukwekkende collectie aan kookboeken opgebouwd en ook enkele collectors items zoals de Escoffier. Nico is verantwoordelijk voor alle techniek achter de escape rooms.

 

 

   
 
 
spacer
Maatschappelijk Verantwoord ondernemen

Denk aan workshops die dit onderbouwen zoals Afrikaanse maskers beschilderen. Deze maskers worden door straatkinderen in Ghana met de hand gesneden en van de opbrengst krijgen ze onderwijs.

Dit onderwijs wordt door ons ondersteund door alle maskers speciaal te laten importeren door een vrijwilliger bij dit project.

spacer
spacer
spacer
Belangrijke zoektermen
spacer

partycentrum twente themafeest - bedrijfsfeest

© 2016 Partycentrum Weijenborg| Sitemap | Bruiloft